Äitienpäivän suklaasydän
Pohja:
3 munan kaakaolla maustettu sydänkakkupohja
Täyte:
1 ps Pätkis-suklaita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
Kostutus:
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl kermaa
200 g taloussuklaata
1 tl margariinia
Koristelu:
2 prk Flora Vispiä vaahdotettuna
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Paista kakkupohja ja leikka se jäähtyneenä kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta päällimmäinen osa kakusta ylösalaisin vuokaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
Valmista täyte: Sulata pätkikset varovasti mikrossa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa sulat pätkikset tuorejuuston joukkoon ja lisää joukkoon tomusokeri. Yhdistä tuorejuustoseos varovasti käänellen Flora Vispin joukkoon.
Laita puolet täytteestä vuokaan, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta se ja laita loput täytteestä päälle. Aseta pohjimmainen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta sekin. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja valmista kuorrute eli suklaaganache. Lämmitä kerma kattilassa niin, että siitä nousee vähän höyryä, mutta se ei kiehu. Sekoita suklaapalat lämpimän kerman joukkoon niin, että seoksesta tulee tasaista. Lisää lopuksi nokare margariinia tai voita. Pienempikin määrä ganachea riittäisi tämän kakun päälle, esim. 1 dl kermaa ja 100 g suklaata, jos tekee reunapursotukset. Itse halusin vaan testata tuota ganachen vaahdottamista, niin tein koko annoksen.
Anna kuorrutteen jäähtyä ja levitä se sitten kakun pinnalle. Itse tein sen virheen, että laitoin sen kakun päälle lämpimänä ja sehän valui kamalasti... Sitten jäähdytin kakkua aina välillä jääkaapissa ja nostelin kuorrutetta vadilta lastalla. Kun kuorrute on tasaisesti kakun päällä, laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
Vatkaa 2 prk Flora Vispiä kovaksi vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Värjää osa kermasta vaaleanpunaiseksi ja pursota isolla tähtityllalla reunapursotukset. Jos et tee kermaruusuja, yksi purkki kermaa riittää!
Lopusta kermasta voi halutessaan valmistaa kermaruusuja ja -lehtiä, niiden valmistuksesta löydät loistavat ohjeet Kinuskikissan blogista täältä.
Sitten lopuksi vielä kuva meidän pikkuneidin tekemästä kakusta, äiti kyllä vähän auttoi ohjailemaan pursotinpussia. Tässä siis Muumimammakakku: