Suklaamoussekakku
Pohja:
6:n munan suklainen kakkupohja (2 rkl jauhoista korvattu kaakaojauheella)
Kostutus:
Vahvaa kahvia
Suklaamousse:
6 liivatelehteä
Edit: 3 liivatelehdellä tulee pehmeämpi ja parempi mousse, 6 on alkuperäisohjeessa
½ dl kuumaa kahvia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
175 g taloussuklaata
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta päällimmäinen osa takaisin vuokaan. Kostuta kahvilla.
Valmista mousse. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä hiukan. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja nostele vaniljavaahto mukaan. Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita ohuena nauhana nopeasti muun täytteen joukkoon.
Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkulevyn päälle, nosta toinen levy moussen päälle ja kostuta kahvilla. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta vielä viimeinen kakkulevy päälle. Kostuta myös pohjalevyä hieman. Päällystä vielä tuorekelmulla ja foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Tarjoilupäivänä kumoa kakku vadille, kuorruta ja koristele. Tässä kakussa on marsipaanimaalaus, Flora Vispi-pursotukset ja sokerimassakukkia. Tähän kakkuun sopii hyvin koristeluksi myös hedelmistä tai marjoista tehty kiille.